Audio 🔴

Nog verwerken >

Watson
Lyrebird
Record button
Ethics

Waar we vroeger radio luisterden en TV keken met het geluid aan, is de ‘schermwereld’ waarin we leven is geluid als drager van informatie naar de achtergrond verdwenen. Websites & apps zijn doodstil.

Gelukkig worden er door de revolutie van de conversatie weer wat decibellen toegevoegd aan onze interactie met technologie en informatie. Stem input geeft voice output (wel vaak nog taak gestuurd). Steeds meer assistenten zijn in het Nederlands beschikbaar, en alles staat nog in de kinderschoenen.

Hoe gaaf zou het zijn als je je eigen stem in een digitaal formaat zou hebben? Een digital voice. Een vocal avatar. Je een machine woorden kunt laten uitspreken alsof je je zelf uitgesproken zou hebben. Klinkt creepy, right? Of toch niet? Zou het, indien goed toegepast, mogelijkheden bieden? Voor ALS-patienten, die hun stem dreigen kwijt te raken als gevolg van deze vreselijke spierziekte? Als voorlezer, als je er zelf niet bent? Als organisatie, waarbij je je tone of voice nu letterlijk designed?

Handpicked labs bouwt momenteel in samenwerking met E-sites en TDE aan een prototype app waarbij de beleving verrijkt wordt door een audio-voice-over op basis van Data.

Setup: Op basis van Tacotron 2, Wavenet en AI is het mogelijk om een model te trainen op basis van audioboeken en teksten uit deze boeken. Door audioboeken in te lezen, vergelijkt de software tekst en uitspraak en kan hij voorspellen hoe een zin met verschillende tonaties uitgesproken zou moeten worden.

Ok, nu dieper into tacotron

https://drive.google.com/file/d/1o-JPqjhdsjGpRyTtukxjcHbvQEaZ7nkO/view

tacotron Rayhane

tacotron  NVidea

tacotron + wavenet


Wat hebben we zover geleerd?


Next steps

Visuals van Waveforms


Hieronder tref je een stuk Nederlandse audio, gegenereerd op basis van 40min audioboeken, voorgelezen door Herman Koch.

… op basis van 2 uur…

… en op basis van 30 uur.

WERE F*KING EXCITED, BINNENKORT MEER!

Want to make your own Voice?

Are you interested in working with or at Handpicked labs? Feel free to contact us or apply here. We are currently focussing on iOT + Robotics, Artificial Intelligence, Conversational systems and XR (AR+VR)

 

Hello, World!